DIY | TAFELSTUKJE

by - 12/12/2014

Over 13 dagen is het al kerst, wat gaat het snel! Tijd om je (huis)kamer kerstig te versieren, en dat kan met deze vierde DIY. Ook prima om als cadeautje te geven, zodat iemand anders zijn of haar kamer kan versieren. Lees gauw verder!

Wat heb je nodig? Een (bloem)pot, oase, versiersels en kerstige takken. Al mijn benodigdheden komen bij de Action vandaan, lekker budget! 
De pot kostte €1,49, het zakje met decoraties €0,99, de takken €0,94 en €0,99 en het blok oase €0,36. in totaal was ik dus niet eens 5 euro kwijt!

De eerste stap is het oase op maat snijden zodat het in je pot past. Ik moest het voor mijn pot door de helft doen en nog wat hoekjes opvullen, maar dat is zo gebeurd. 
De volgende stap is de bladeren van de tak af knippen. Ik was vergeten dat er bij de bessentak ijzerdraad door het steeltje liep en had alleen een schaar tot mijn beschikking, maar met flinke kracht is het toch gelukt de bladeren los te knippen. Bij de dennentak had ik geen schaar nodig, de takjes waren er zo vanaf te trekken.
Nu je je pot gevuld hebt met oase en je de takken los gehaald hebt, is het tijd voor je creativiteit en plaats je alles zoals jij wilt. In het zakje met verschillende decoraties zit een flinke hoeveelheid mos die ik heb gebruikt op de bovenkant zodat je het meeste oase niet meer zag. Daarna heb ik de takken er aan één kant ingestoken, met aan de andere kant stukjes hout die ook in de zak zaten. Daarvoor nog een dennenappel en de ster die ook in het zakje zat, en klaar is kees!
En dit is dan het eindresultaat! Leuk om te geven aan je moeder, oma of buurvrouw om neer te zetten als decoratie, dit zullen ze zeker waarderen! Pak het leuk in met cellofaan en een lintje and you're good to go! 

Zoals je ziet is het heel makkelijk om te maken. Ik hoop dat jullie deze DIY weer leuk vonden en hier wat inspiratie van hebben gekregen. Als je het namaakt vergeet dan zeker niet een foto te plaatsen op Instagram en mij te taggen zodat ik het kan zien, dat vind ik namelijk heel leuk!

Maak jij wel eens zelfgemaakte cadeautjes?

Lots of love,
Kelly

You May Also Like

4 reacties

  1. Wauw, wat ontzettend leuk gedaan. Zeker inspirerend! Zelf maak ik eigenlijk té weinig eigen cadeautjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke DIY! Staat echt ontzettend gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke DIY! Ik ga vrijdag zelf ook een tafelstukje maken!

    BeantwoordenVerwijderen