DIY | KERSTCANVAS

by - 12/19/2014


Vandaag is het vrijdag en tijd voor de laatste kerst DIY! Ik vond het heel leuk om 5 weken achter elkaar op vrijdag een DIY te doen en ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren. Deze laatste DIY is een eigengemaakt schilderij, en niet zomaar één. Lees gauw verder!

Dit canvas is makkelijk en naar eigen smaak na te maken. Ik koos voor de kleuren roze en wit omdat dit het beste bij mijn kamer past, zodat ik hem het hele jaar kan laten hangen. Wil je dit niet en het afstemmen op de typische kerstkleuren of het huidige seizoen, kun je natuurlijk voor rood/groen of wit/blauw kiezen. It's all up to you! 

Goed, wat heb je precies nodig? 
Een vierkant canvas. De mijne is 30 bij 30 en heb ik voor €1,59 gescoord bij de action.
Verder heb je nog acrylverf nodig in de gewenste kleur, evenals een kwast, lijm, glitters, een sponsje en afplaktape. Deze twee tubes verf kostte samen €2,78 en zijn verkrijgbaar bij de Action. Mocht je al verf in huis hebben kun je dat natuurlijk ook gebruiken! De rest had ik zelf nog thuis maar zijn eventueel te vinden bij winkels als de Action of Xenos.
Het houten rendierhoofd kocht ik voor €0,79 bij de action.
Nadat je alle spullen hebt verzameld pak je je canvas en schilder je die in één van de kleuren die je gekozen hebt. Omdat mijn hele canvas al wit was maar ik toch een egale basis wilde, ben ik er nog met een dun wit laagje overheen gegaan. Als dit droog is, maak je met afplaktape diagonale lijnen om een patroon te maken. Wanneer dit goed vast zit, ga je met je spons in de andere kleur en vul je de lege plekken met een deppende beweging in. Zo voorkom je dat het verf onder de afplaktape komt en vormen er hele strakke lijnen. Als dit goed droog is kun je de tape er voorzichtig per strookje aftrekken en heb je een mooi diagonaal patroon op je canvas. Wil je geen diagonaal patroon dan kun je natuurlijk ook verticale of horizontale strepen maken. 
Nu dit klaar is gaan we met het rendierhoofd aan de slag. Ik koos voor zilvere glitters en omdat ik geen zilvere verf had, heb ik het rendier beschilderd met een laagje wit. Gelijk nadat je dit hebt aangebracht, strooi je er een flinke laag glitters overheen. Je gebruikt de verf dus als een soort lijm. Ik had 2 soorten glitters, een fijne en een grove, dus nadat ik de fijne glitters er overheen had gestrooid gingen de grove er nog overheen. 
Om ervoor te zorgen dat de glitters goed blijven zitten moet je wachten tot de verf droog is voordat we verder kunnen naar de laatste stap: het rendierhoofd op het canvas bevestigen.
Het rendierhoofd is niet zo zwaar, dus met een goede hoeveelheid lijm blijft hij al zitten. Laat hem goed drogen voordat je hem ophangt, het liefst een hele nacht, om te voorkomen dat hij naar beneden valt. En ta-daa, je bent klaar! Hang hem op en je kunt je mooie eigengemaakte schilderij aanschouwen. Ik moet toegeven dat mijn canvas niet één en al kerst schreeuwt, voornamelijk vanwege de kleuren, maar ik kan er nu wel heel lang van genieten omdat hij perfect bij mijn interieur past! En door het rendier en de hoeveelheid glitters, geeft het toch nog een beetje een kerstgevoel.

Ik hoop dat jullie mijn laatste DIY leuk vonden en laat het me vooral weten als ik dit vaker moet doen. Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen, geniet er lekker van!

Lots of love,
Kelly

You May Also Like

5 reacties

  1. Heel erg leuk gedaan, het resultaat is zeker erg mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat ontzettend mooi, feestelijk en lekker girly geworden. Love it <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, wat heb je dit ontzettend leuk gedaan. Dit zou ik zelf ook wel willen maken! Maar écht, zo gaaf ^^

    BeantwoordenVerwijderen