SHOPLOG | DAGJE AMSTERDAM

by - 10/25/2014

Een nieuw seizoen brengt leuke en minder leuke dingen met zich mee. Maar één van de dingen die ik wél leuk vind aan een nieuw seizoen, is een nieuwe garderobe en in dit geval, een najaarsgarderobe! Ik ging 18 oktober een dagje naar Amsterdam met mijn oma en heb wat leuke items gescoord. Kijk snel mee naar mijn geshopte items!

Voordat ik naar Amsterdam ging, stapte ik eventjes uit bij de Primark in Zaandam. Het was vroeg, een uur of negen en dan is de Primark nog maar net open. Perfect om even een kijkje te nemen dus! Ik had wat dingetjes nodig die ik daar voor goedkoop kon scoren, maar ik kom de Primark altijd uit met meer dan ik eigenlijk van plan was. 
Als eerste deze enkellaarsjes. Ik was er al weken, misschien wel maanden naar op zoek maar telkens was mijn maat uitverkocht, vond ik ze net niet mooi genoeg of waren ze mij te duur. Ik wist dat ze ook bij primark werden verkocht maar zoals ik hierboven al zei, steeds niet in mijn maat en grotendeels uitverkocht. Maar tot mijn grote verbazing zag ik er nog 3 staan! En net wanneer ik een maatje groter in mijn tas wilde gooien, werd precies de goede maat voor mijn neus neergezet. Ka-ching! Die waren voor mij. Ik ben echt heel blij met deze enkellaarsjes. Ze lijken op de chelsea boots, waar ze waarschijnlijk op geïnspireerd zijn. Ze lopen heerlijk en ondanks de hak helemaal niet oncomfortabel. 
Enkellaarsjes Chelsea boots knock-offs, €18,-

Als tweede kwam ik deze blouse tegen. Groen, heel fel groen. Op de foto komt de blouse niet tot zijn recht qua kleur wat echt heel jammer is, daarom heb ik van dichtbij nog een foto genomen waar je de kleur wel goed ziet. Fel groen dus, ik vind het tof. Een beetje outside the box voor mij, ik zou dit namelijk meer in het voorjaar dragen, maar ik merk aan mezelf dat ik veel naar lichte kleuren grijp. Het vrolijkt me op, het zorgt ervoor dat ik gezien wordt tussen de grijze massa en ik vind het leuk! De blouse is gemaakt van een vrij dikke/stevige stof en door de lange mouwen extra geschikt voor de koudere dagen. Ook zit er een zwart ritsdetail aan de achterkant.
Felgroene blouse, €13,-

De Primark in Zaandam heeft veel Sale op het moment, heel veel. De zomercollectie moet er natuurlijk uit en is verkrijgbaar voor een laag prijsje. Korte broekjes, rokjes, tshirts en zomerjurkjes tegen spotprijsjes, het enige probleempje: het ligt allemaal door elkaar. Toch heb ik in de chaos dit leuke zomerse shortje gevonden, afgeprijsd van €12 naar €3 euro, die uiteindelijk bij de kassa €1 bleek. 1 euro! Gestoord toch? Ik zag dit shortje al liggen toen hij nog voor de oorspronkelijke prijs werd verkocht, maar wat ben ik blij dat ik het niet gedaan heb, want nu heb ik hem alsnog, maar way cheaper! Ik vind de kleur echt heel tof en het detail aan de onderkant maakt hem heel schattig en girly. Ik denk dat ik hem voor het voorjaar en de zomer bewaar, maar voor zo'n klein prijsje wil ik best wat maandjes wachten.
Babyblauw shortje, €1,-

Het volgende item is een hele simpele blouse, die wat langer valt. Lekker classy en door een riempje en wat sieraden toe te voegen helemaal naar je eigen smaak te maken. Hij valt achter wat langer dan voor, en heeft een ritsdetail aan de achterkant. De mouwen zijn lang en door de lengte van de blouse, lijkt het net een kort jurkje. Ik ben zelf ongeveer 1.63 en bij mij valt hij ruim over de billen.
Zwarte blouse, €11,-

Tartan print is weer helemaal terug dit seizoen. Deze blouse kon ik dan ook echt niet laten liggen. Ik vond hem ergens tussen de broeken, in een maatje groter. Niet erg, want ik ben toch van plan om hem om mijn middel te knopen. Bovendien was de kleur perfect, bordeaux rood, en voor de prijs hoefde ik het ook niet te laten.
Tartan blouse, €9,-

Naast deze kledingstukken had ik nog een setje ringen (instagram foto) voor €2,50 en 2 bh-setjes voor €5,- per stuk. Dat laatste is de reden waarom ik naar Primark ging, en zoals je ziet, kom je altijd met meer thuis haha.

Na mijn bezoekje aan de Primark en een onhandige grote tas vol, ging ik verder naar Amsterdam. Ik had niet echt specifieke dingen in mijn hoofd die ik moest hebben, maar wel wat winkels die ik af wilde gaan. Het viel me op dat elke winkel volhing met winterse sombere items en veel grauwe kleuren. Mweh, niks voor mij. Uiteindelijk heb ik drie leuke items kunnen scoren bij de H&M en Forever 21.

Als eerst de Forever 21. Het was lekker rustig en kon op mijn gemak kijken en passen. Wat een geweldig licht in die paskamers trouwens, daar kunnen veel winkels nog van leren!


Bij Forever21 kwam ik deze donkergroene turtleneck top tegen, wederom in de sale. Een hele gave najaarskleur en zoiets had ik nog niet. De top valt op je broekrand als een iets langere croptop, en dit kun je koud vinden, maar met een highwaisted broek en een lekker dik vest, is het prima te doen! Vooral het colletje (noem je dat zo?) vind ik een heel leuk effect geven, en de kleur vind ik ook heel mooi. 
Turtleneck top, €2,39

Toen door naar de H&M. Mijn favoriete filiaal in Amsterdam zit halverwege de Kalverstraat, bij een kruispunt. Ik vind het een heerlijk ruim pand met brede trappen en ik vind er altijd wel wat leuks. Ook deze keer, want ik liep met twee leuke items de deur uit.

Als eerste deze top. Lijkt hij niet heel warm, zacht en dik? Ik kan je vertellen, warm en zacht is hij zeker, maar helemaal niet zo dik als hij in eerste instantie lijkt. Gewoon dik genoeg om je warm te houden en luchtig tegelijk. De witte puntjes die je ziet zijn allemaal een soort van bolletjes, heel grappig. Ze hadden deze top ook in een rood/roze variant met grijze bolletjes, maar die vond ik niet zo. Deze daarentegen vond ik superleuk en door de lange mouwen helemaal niet koud. Hij valt wat korter dan een normale top maar is lang genoeg om met een highwaisted broek de deur uit te gaan. En ik heb heel wat highwaisted broeken, dus dat moet goed komen. 
Grijze croptop, €10,-

En last but not least, mijn Fedora hoed! Oh wat ben ik gek op dit item. Het is een flaphoed van een soort wol geloof ik, en voelt lekker stevig aan. Ik heb gekozen voor een zwarte, want dit kun je met alles combineren. Hij heeft een gespje rond de hoed lopen wat ik wel een leuk detail vond. Hij was wel wat prijzig vond ik voor een hoed, maar ach, soms moet je jezelf trakteren toch? Ik wilde hem heel graag dus ging hij met mij mee terug naar huis. 
Fedora flaphoed, €20,-

Dit waren dan mijn geshopte items! Ik ben overal heel blij mee en ondanks dat ik niet echt naar dingen op zoek was, heb ik leuke dingen gevonden. 

Wat vind jij het leukste item?
En heb jij al een najaarsgarderobe geshopt?

Lots of love,
Kelly

You May Also Like

5 reacties