DIY | HOMEMADE KERSTKAARTEN

by - 11/28/2014


Het is weer vrijdag, tijd voor een tweede kerst DIY! Dit keer heb ik homemade kerstkaarten gemaakt. Want wat is er nou leuker dan trots je eigengemaakte kaarten versturen? Dat is weer eens iets anders dan die standaard kerstboomkaarten van de Hema. Lees gauw verder hoe je deze kerstkaarten maakt!
Ik bedacht twee designs die makkelijk uit te voeren zijn met benodigdheden die vrijwel iedereen in huis heeft of goedkoop in huis te halen zijn. Voor de eerste heb je knopen (in verschillende maten) nodig in kleuren die jij leuk vind. Verder heb je ook nog blanco kaarten (of dubbelgevouwen papier), een stift, wat lijm en een liniaal nodig.

Als eerst gaan we met de lijm verschillende knopen vastplakken op de kaart. Mijn knoopjes komen van de action net als de kaarten en kostte €0,89 en €0,52
Nu de knopen er op zitten laat je het even drogen en ga je (eventueel) verder met de volgende kerstkaart. Hier heb je wederom blanco kaarten, 2 kleuren tape, een schaar en een stift voor nodig
Bij de action vond ik een setje van 3 zelfklevende tapes voor €0,95. Koopje! Hier zaten onder andere deze glitterige paarse en zilvere met sterretjes tussen. Wat je vervolgens doet met de tape, is verschillende lengtes knippen en boven elkaar plakken, zodat je een soort kerstboom krijgt zoals het rechter plaatje. Om het helemaal af te maken heb ik 2 driehoekjes geknipt en die als een ster bovenop geplakt - de piek!

Nu het plakwerk klaar is, is het tijd om er een stift bij te pakken. De tekst kun je helemaal naar eigen wens bedenken, ik ging voor de standaard 'merry christmas and a happy new year'. Geef er je eigen draai aan, er is geen goed of fout!
Voor en na - zijn ze niet leuk geworden zo? Home made kerstkaarten. Een beetje fantasie is wel nodig, links een kerstboom en rechts hangende kerstballen. Maar hey, dat is het leuke aan een DIY toch? Ook leuk om met je kinderen te maken, of met neefjes/nichtjes, broertjes/zusjes of oppaskindjes!

Lang duurt het niet om deze kerstkaarten te maken. Ik denk dat ik in totaal 10 minuten bezig ben geweest, lekker snel en makkelijk!

Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vonden en misschien wel na gaan maken.
Vergeet me niet te taggen op Instagram en de hashtag #CRAFTMAS te gebruiken zodat ik jullie recreaties kan liken!

Tot volgende week vrijdag voor weer een nieuwe kerst DIY!

Lots of love,
Kelly

You May Also Like

3 reacties

  1. Aaaaah wat ontzettend mooi en origineel. Leuk om te maken en nog leuker om te krijgen <3 Maakt het toch een stuk persoonlijker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die knoopjes zijn zo schattig! Die ga ik sowieso ook maken, bedankt voor de inspiratie! :)

    BeantwoordenVerwijderen